MetuNCCrew IEEEXtreme 15.0 Programlama yarışmasında Türkiye'de 1., Dünya'da 210. oldu!

IEEEXtreme 8.0 yarışması ile başlayarak 2014 yılından beri katılmakta olduğumuz, IEEEXtreme  24 saatlik hackathon ve rekabetçi programlama  yarışmasında bu yıl ODTÜ KKK dan katılan ekibimiz “MetuNCCrew” Türkiye'de 1. Dünya'da 210. olmuştur.

23 Ekim 2021 tarihinde yapılan IEEEXtreme 15.0, 5500'den fazla kayıtlı ekip, 60'tan fazla ülkeden 1500'den fazla proctor ve 630 okul ile bugüne kadar yapılmış en kapsamlı yarışma olmuştur. Resmi sonuçların açıklanması  bu sebeple zaman almıştır.

ODTÜ KKK ekibi MetuNCCrew, Turkiyeden katılan takımlar arasında en iyi sıralamayı elde ederken, MetuNCCrew'i sırasıyla Orta Doğu Teknik Üniversitesi ekibi Crescent, Özyeğin Üniversitesi ekibi YAOzU, İstanbul Ticaret Üniversitesi ekibi TapirLab ve Türk Hava Kurumu Üniversitesi ekibi OTM takip etmiştir. Doçent Doktor Enver Ever’in  “Team Proctor” olarak görev aldığı yarışmada  ODTÜ Kuzay Kıbrıs Kampüsünü Zekican Budin, Mustafa Aygün, Oğuz Kağan Altaş, Yahya Arakil ve Askar Bozcan temsil etmiştir.

Detaylı bilgi için;