HAKKIMIZDA

Altmış yılı aşkın geçmişi olan bir üniversite olarak Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Ankara’da olduğu gibi Kuzey Kıbrıs Kampusu’nda da hem öğrencilerinin hem de bulunduğu çevrenin sosyal yaşamına önemli katkılarda bulunmayı hedeflemiştir. Öğrencilerimizin akademik başarılarının yanı sıra sosyal ve kültürel alandaki başarılarının onları gelecekteki yaşantılarında daha farklı kılacağı düşüncesinden hareketle öğrenci topluluklarının kuruluşları ve çalışmaları desteklenmektedir.

Sosyal ve Kültürel İşler birimi'ne bağlı olarak bilimsel, kültürel alanlarda çalışmalarını sürdürmekte olan 41 öğrenci topluluğu bulunmaktadır. Topluluklar akademik yıl boyunca Sosyal ve Kültürel İşler biriminin koordinasyonunda seminer, konferans, söyleşi, konser, gösteri, sergi, şenlik, atölye çalışması vb. birçok başarılı etkinlik düzenlemektedirler. 2022 – 2023 akademik yılında 11. Sahne Sanatları Şenliği, ODTÜ KKK 15. Tiyatro Şenliği, Mezunlar Kampusta gibi organizasyonlar öğrenci toplulukları tarafından başarıyla gerçekleştirilmiştir.

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu’nda organizasyonların büyük bir çoğunluğu Kültür Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilmektedir. Kullanım ve estetik açısından mükemmel bir mimariye ve teknik altyapıya sahip olan Kongre Merkezi her türlü ulusal ve uluslararası kongre, seminer, toplantı, konferans, akademik ve kültürel etkinliğin düzenlenmesine olanak sağlayacak şekilde tasarlanmıştır. Kültür ve Kongre Merkezi sahip olduğu olanaklarla öğrencilerimize, mensuplarımıza hizmet vermekte, sivil toplum kuruluşları ile kamu kurum ve kuruluşları tarafından gerçekleştirilen organizasyonlara ev sahipliği yapmaktadır. Bu bağlamda 2022-2023 Akademik yılında; 25. Kuzey Kıbrıs Uluslararası Bellapais Müzik Festivali kapsamında "Şan Resitali" (Antonio Sarnelli de Silva - Paolo Scibilio), KKTC Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın organize ettiği 6 Şubat tarihindeki Türkiye Kahramanmaraş merkezli depremlerde yitirdiğimiz canlar için "Anma Konseri", 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında “Gençlik Haftası Konseri”, Aeterna Piyano Trio'nun Cesar Franck 200. doğum yıldönümü anısına gerçekleştirdiği Fransız Müziği Gecesi konseri, vb. organizasyonlara ev sahipliği yapılmıştır.