BAŞVURU VE YERLEŞTİRME
ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu yurtlarında kalmak isteyen tüm öğrencilerin yurtlar yönetimi tarafından belirlenip, nccdormsmetu.edu.tr adresinden duyurulan başvuru tarihleri arasında http://basvuru.ncc.metu.edu.tr/ adresi üzerinden başvuru yapmaları gerekmektedir. Yurt başvuruları her akademik yıl öncesinde yeniden yapılmaktadır ve yurt öğrenciye yıllık olarak verilmektedir.
Yurt kabulü ve yerleştirilmesi Yurt Kabul Yerleştirme ve Esasları çerçevesinde yapılmaktadır.
Yeni kayıt yaptıran öğrencilerimize ODTÜ KKK Yurtlar Yönetmeliği kuralları çerçevesinde ilk 2 yıl yurtta kalma garantisi verilmektedir. Yurt garantisi veya yurt bursu kapsamında yurtta kalmak isteyen öğrencilerin mutlaka başvuru yapmaları, başvuru formunda tüm yurt seçeneklerini işaretlemeleri ve son ödeme tarihine kadar ücretlerini ödemeleri gerekmektedir. Bunlardan biri eksik olduğu takdirde yurt garantisi verilmez. Bu öğrencilerin sonraki başvuruları ancak boş yer kalırsa dikkate alınacaktır. 50 ve daha fazla disiplin ceza puanı alan öğrencilere yurt garantisi verilmez ve başvuruları diğer öğrencilerle birlikte değerlendirilir.
ÖNEMLİ NOT: Yurtlarla ilgili önemli duyurular nccdormsmetu.edu.tr adresinden yapılmaktadır. Önemli duyuruları ve tarihleri kaçırmamak için bu adresten gelecek olan duyuruları takip ediniz.
YURT VE ODA SEÇENEKLERİ
ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu'ndaki yurtlar öğrencilere konforlu, güvenli, bakımlı ve huzurlu bir yaşam ortamı sunmaktadır. Bütün yurt odalarında klima, kablolu internet bağlantısı(öğrencilerin kendi kablolarını getirmesi veya kampus dışından satın alması gerekmektedir.), dahili telefon ve buzdolabı bulunmaktadır. Ayrıca ortak kullanım için lobi, kantin, çamaşırhane, mutfak ve çalışma salonları yer almaktadır.
Kampustaki yurt seçenekleri aşağıdaki şekildedir:
- 1. Yurt
Yurt binasında iki veya dört öğrencinin paylaştığı; yatma, çalışma ve banyo bölümlerinden oluşan odalar bulunmaktadır. Üç bloktan oluşur ve bir blok kız, iki blok erkek öğrenciler için ayrılmıştır. Mutfaklar ise ortak kullanım alanlarına dâhildir ve her katta bulunmaktadır.
- 2. Yurt
Bu bina tek kişilik odalarda kalan üç öğrencinin banyo ve mutfak alanını ortaklaşa kullandığı "süit" düzeninde inşa edilmiştir. İki bağımsız bloktan oluşur ve bir blok kız, bir blok erkek öğrenciler için ayrılmıştır.
- 3. Yurt
Yurt odaları 2 veya 4 öğrencinin paylaşacağı şekilde düzenlenmiş olup, 4 kişilik odalar 2+2 kişinin kalabileceği şekilde düzenlenmiştir. Beş bloktan oluşur ve iki blok kız, üç blok erkek öğrenciler için ayrılmıştır. Çalışma salonu, tuvalet, banyo ve mutfaklar ortak kullanım alanlarına dâhil olup her katta ayrı olmak üzere ortalama 26-32 kişiye hizmet vermektedir.
- ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel EBİ Öğrenci Yurdu (4. Yurt)
Yurt odaları 4 kişilik olup 2+2 ''süit odalar'' şeklinde düzenlenmiştir. İki bloktan oluşur ve bir blok kız, bir blok da erkek öğrenciler için ayrılmıştır. Tuvalet, banyo, mutfak ve çalışma alanı her odada bulunmakta ve 4 kişi tarafından ortaklaşa kullanılmaktadır. Daha detaylı bilgi için ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel EBİ Öğrenci Yurdu sayfamızı inceleyebilirsiniz.
YURT KAYDI İÇİN GEREKLİ BELGELER
- 2 adet vesikalık fotoğraf
YURTtan çıkış işlemleri
Akademik yıl içerisinde çıkış yapmak isteyen öğrencilerin yurt yönetimi ile görüşerek çıkış formunu doldurmaları gerekmektedir. Yurt çıkış işlemini yapmadan yurttan ayrılan öğrencilere; ara dönemde ayrılan öğrenciler de dahil olmak üzere yıllık yurt ücreti borç olarak tahakkuk edilir.
Akademik yıl sonunda ilan edilen yurt kapanış tarihinden sonra odalarda bırakılan eşyaların sorumluluğu kabul edilmez.