Ana Sayfa
KUZEY KIBRIS KAMPUSU

2020-2021 AKADEMİK YILI KAMPUS REKTÖRÜ AÇILIŞ MESAJI

Değerli ODTÜ Çalışanları ve Sevgili Öğrenciler,

Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Kuzey Kıbrıs'ta on beş akademik yılı geride bıraktı. Başarılı mezunlar, yaşam boyu öğrenmeyi hedefleyen öğrenciler ve ODTÜ kültürünü aktarmak üzere çalışan tüm personelimizle 2020-2021 Akademik Yılına girmiş bulunuyoruz.

23 Eylül 2005 tarihinde akademik hayatına 370 öğrenci, lisans programlarında 18, İngilizce hazırlık programında 25 akademisyen ve 40 idari personel ile başlayan ODTÜ Kuzey Kıbrıs, bugün 2909 öğrenci, lisans programlarında 118, hazırlık programında 52 akademisyen ve 105 idari personeli ile farklı kültürlerden akademik ve idari mensup ve öğrenciyi bünyesinde barındıran uluslararası bir kampus haline gelmiştir. Bugüne kadar mezun ettiğimiz 2735 ODTÜlü dünyanın çeşitli coğrafyalarında kaydettikleri başarılarla kampusumuzu gururlandırıyorlar.

Bütün dünyayı saran pandemi sürecini biz de yaşadık ve yaşıyoruz. Dersleri, laboratuvar çalışmalarını, sınavları ve tanıtım faaliyetlerimizi çevrimiçi olarak sürdürdük. Bu şartlarda Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi'nde %89 kontenjan doluluğunu ve 24 farklı ülkeden aramıza öğrencilerin katılmasını önemli buluyoruz.

Yine bu yıl bölgemizde çıkan ve hızla yayılan yangın, beş bin hektarlık orman alanının yanı sıra sekiz asırlık zeytin ağaçlarını da yaktı. Bölgemizi yeniden yeşiline kavuşturmak için hazırlıklarımız bütün hızıyla sürmektedir.

Sevgili ODTÜlüler,

Yeni akademik yıl açılışımızda öğrencilerimizin projeleriyle elde ettikleri bazı önemli başarılara da değinmek istiyorum.

HELLY-800 takımımız TEKNOFEST Gaziantep 2020'de gerçekleştirilen helikopter tasarım yarışmasından üçüncülükle döndü. Bütün dünyada 160.000 üyesi bulunan SPE (Society of Petroleum Engineers - Petrol Mühendisleri Topluluğu) tarafından organize edilen Öğrenci Bildiri Yarışması'nda Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği Bölümü öğrencilerimizden Thraiye Hemed birinci, Burak Pehlevan ikinci oldu. Burak Pehlevan ayrıca International Fuel Congress toplantısı kapsamındaki sunum yarışmasında birinci oldu. Öğrencilerimizi ve danışman hocalarımızı gönülden tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.

ODTÜ Kültürünü Kıbrıs'ta yaşatan ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu, bulunduğu çevreye katkıda bulunmak ve yaşadığı çevreye duyarlı bireyler yetiştirmek ilkeleri ışığında hareket etmeye devam ediyor. Kampusumuz, Kıbrıslı Dostlar Grubu ve KKTC Sağlık Bakanlığı işbirliği ile Nisan 2020'de başlatılan Hastaneler İçin Yüz Siperi Üretim Seferberliği'ne araştırma görevlileri ve öğretim üyeleri ile katkıda bulundu. Ayrıca, Makina Mühendisliği programından bazı öğrencilerimiz danışman akademisyenlerimizin desteği ile KKTC sanayi şirketlerinin ihtiyaçlarına yönelik projeler tasarladılar.

Kıymetli ODTÜlüler,

ODTÜ'nün 64 yıllık bilgi birikimi, kültürü ve liderliği, Kuzey Kıbrıs Kampusu'na kuruluşundan beri ışık tutuyor. Dünyayı değiştirebileceğimize inanıyoruz. Bu inanç ve kararlılıkla, yeni akademik yılımızın sağlık ve mutluluk içerisinde yeni başarılarla dolu olmasını diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Prof. Dr. Ömer Turan
ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu
Yönetim Kurulu Başkanı ve Kampus Rektörü