Kariyer ve İşletme Topluluğu Anlatıyor

Kariyer ve İşletme Topluluğu Başkanı İşletme Öğrencisi Doğukan İğdiroğlu ile Röportaj

Topluluğunuzun amaçlarından bahseder misin? Hangi amaçla kuruldunuz?

Kariyer ve İşletme Topluluğu; kamu, özel sektör ve hizmetler kesiminin yapısını, işleyişini ve her türlü sorunlarını araştırmak ve incelemek üzere kuruldu. Türkiye, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve dünya genelinde bu konularda uzman kişi ve kuruluşların deneyimlerinden faydalanmak ve bu yolla ortaya çıkan bilgileri Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Kampusu öğrencilerine aktarmak istiyoruz.

Öğrenciler için doğrudan faydalı olabilecek projeleriniz var mı?

Evet var. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Kampusu öğrencilerine sosyal yaşamlarında ve meslek hayatında yardımcı olacak bilgi ve becerileri sağlamak için onları firma ve sektör temsilcileri ile buluşturuyoruz. Üyelerimizin iş ve staj olanaklarını artırmak için takım çalışması içinde birlikte proje üretip gerçekleştirerek bilgi ve becerilerimizi geliştiriyoruz. Üyelerimiz etkinliklerimizin parçası olarak organizasyon ve yönetim alanlarında deneyim kazanıyor ve akademik bilgilerini gerçek hayatta uygulayarak pekiştiriyor. Bunları yaparken de üyelerimiz arasındaki dayanışma ve arkadaşlık ilişkileri gelişiyor. Üyelerimizin sosyal yaşamlarına da katkıda bulunmuş oluyoruz.

Etkinlikleriniz hakkında bilgi verir misin?

Kulüp üyeleri ve ODTÜ Kıbrıs öğrencilerine katkıda bulunacak birikim ve deneyime sahip kişileri okulumuza davet ederek bu bilgi ve deneyim ile okulumuz arasında köprü kuruyoruz. Düzenli olarak yaptığımız Mezunlar Kampusta ve Kariyer Günleri etkinliklerimiz okulun en çok ilgi gören etkinlikleri arasında. Mezunlar Kampusta etkinliğinde kampusumuz mezunları gelerek kariyer yolculuklarını öğrenciler ile paylaşıyor. Böylece başarılı mezunlar ile mevcut öğrenciler arasında da bağ kurmuş oluyoruz. Kariyer Günleri etkinliğinde ise farklı sektörlerden önde gelen firmaları kampusumuzda bir kariyer fuarı kapsamında ağırlıyoruz. Farklı etkinlikler ve etkileşimli oyunlar ile bahar şenliğinde ve geleneksel ağaç dikme etkinliğinde yer alıyoruz. Her sene düzenlediğimiz Yeni Yıl Çekilişi kapsamında elde edilen gelirin %60’ını da burs fonuna bağışlıyoruz.