Laboratuvar

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Uygulama Laboratuvarı

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Programı, öğrencilerinin kuramsal bilgilerini uygulamaya geçirebilmelerine olanak sağlamak amacıyla çok amaçlı bir uygulama laboratuvarı kurmuştur. Özellikle Bireyle Psikolojik Danışma Uygulaması, Psikolojik Testler, Grupla Psikolojik Danışma Uygulaması, Kariyer Danışmanlığı Uygulaması gibi dersler kapsamında kullanılan laboratuvarda iki bireysel birde grupla psikolojik danışma odası bulunmaktadır. Bu laboratuvarda özel aynalı oda sistemi ile öğrenciler uygulama yaparken öğretim elemanları tarafından izlenirler ve gerektiğinde anlık ya da uygulma sonrası olmak üzere geribildirim alırlar. Bu laboratuvar ve içerdiği donanım sayesinde psikolojik danışman eğitiminde çok önemli bir öğe olan süpervizyon mümkün olmaktadır. Odalarda bulunan gelişmiş bir kamera-ses sistemi sayesinde öğrenciler uygulamalarını kayıt altına alabilir, sonrasında ise hem kendileri hem süpervizyon veren hocaları bu uygulamaları izleyebilir. Böylelikle hem öğrenciler kendilerini değerlendirebilir hem de gözetmenleri tarafından değerlendirilir; bireysel ve mesleki gelişimlerini gözlemleyebilirler. Laboratuvarda yapılan tüm uygulamalarda gizlilik ilkesi ön plandadır ve kayıtların gizli tutulması konusunda çok büyük hassasiyet gösterilir. Bunun için uygulama öncesinde öğrencilerimizden ve uygulamaya katılanlardan yazılı belge istenir.

Bunun dışında laboratuvarımız psikolojik test uygulamaları gerçekleştirmek, araştırma yapmak, küçük gruplar halinde ders işlemek ve psikodrama gibi bazı etkinlikleri gerçekleştirmek için uygun bir ortam sağlar.

GPC-Laboratory       GPC-Laboratory

GPC-Laboratory      GPC-Laboratory