Haberler ve Etkinlikler

BAHAR 2020

Başlık Haber ve Etkinlikler

Dergi Makalesi – Selvi (2020)

TEFL Programı Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Ali Fuad Selvi’nin “Dijital Taban Aktvizmi ile Eğitim Dili Olarak İngilizceye Direniş” isimli makalesi Journal of Multilingual and Multicultural Development dergisinde yayımlanmıştır. Makale hakkında daha fazla bilgi edinmek için derginin websitesini ziyaret edebilirsiniz.

Dilbilim Film Serisi Etkinliği – Bahar 2020 dönemi

Dilbilim Fim Serisi etkinliği dil ve dilbilim ile alakalı filmleri, belgeselleri ve dizileri kampüsümüzdeki öğrenciler ve dışarıdan gelecek misafirlerimiz ile buluşturmayı hedeflemektedir. Bahar 2020 döneminde gösterilecek filmler ve gösteri program için takvim dokümanına göz atabilirsiniz. Gösterimler, Kültür Kongre Merkezi Amfi-1’de gerçekleştirilecektir. Etkinlik ile ilgili daha fazla bilgi almak için etkinlik düzenleyicisi ve TEFL Programı öğretim üyesi walteratmetu.edu.tr (Doç. Dr. Mary Ann Walter) ile temasa geçebilirsiniz.

Mitoloji Doğa Yürüyüşü

TEFL Programı öğretim üyesi Doç. Dr. Mary Ann Walter EFL 269 – Mitoloji dersi öğrencileri ve bölüm dışından katılımcılar için Kalkanlı Vadisinde bir doğa yürüyüşü gerçekleştirmiştir.

Davetli Konuşmacı

Dergi Makalesi – Selvi (2020)

TEFL Programı Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Ali Fuad Selvi’nin Texas A&M University at Qatar öğretim üyesi Sara Hillman ve The University of Alabama öğretim üyesi Bedrettin Yazan ile birlikte yazmış olduğu “Orta Doğu ve Kuzey Afrika'daki Dünya İngilizcelerinin Kapsamlı bir İncelemesi” isimli makalesi World Englishes dergisinde yayımlanmıştır. Makale hakkında daha fazla bilgi edinmek için derginin websitesini ziyaret edebilirsiniz.

Kitap Bölümü – Walter (2020)

TEFL Programı öğretim üyesi Doç. Dr. Mary Ann Walter’ın “Dilsel Temas ve Kıbrıs Maronit Arapçası” isimli çalışması Language Science Press yayınevi tarafından Arabic and Contact-Induced Change isimli kitapta yayınlanmıştır. Çalışma ve içinde yer aldığı kitap hakkında daha fazla bilgi almak için yayınevinin websitesini ziyaret edebilirsiniz.

Konferans Bildirisi – Walter (2020)

TEFL Programı öğretim üyesi Doç. Dr. Mary Ann Walter’ın “Yansızlıktan Hiçbir Şeye: Boşnakça, Hırvatça ve Sırpçaya Başka Dillerden Giren Kelimelerinin Cinsiyetlerine Artzamanlı bir Bakış Açısı” isimli bildirisi John Benjamins yayınevi tarafında Proceedings of the 23rd International Conference on Historical Linguistics isimli kitapta yayınlanmıştır. Çalışma ve içinde yer aldığı kitap hakkında daha fazla bilgi almak için yayınevinin websitesini ziyaret edebilirsiniz.

Yeni Kitap – Rudolph Selvi & Yazan (2020)

TEFL Programı Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Ali Fuad Selvi’nin editörlüğünü Kindai University öğretim üyesi Nathanael Rudolph ve The University of Alabama öğretim üyesi Bedrettin Yazan ile birlikte yapmış olduğu “Dil Eğitiminde Kimlik Ve Etkileşimin Karmaşıklığı” isimli kitap Multilingual Matters yayınevi tarafından yayınlanmıştır. Kitap hakkında daha fazla bilgi almak için yayınevinin websitesini ziyaret edebilirsiniz.

Öz: Bu kitap, dil eğitimiyle ilgili iki kritik çağrıyı ele almaktadır: İlki, sınıf bağlamında öğrenen kimliği ve etkileşiminin disiplinlerarası doğasına ve karmaşıklığına dikkat edilmesi ve ikincisi, eşit(siz)liğe olan yaklaşımlarin ve kavramsallaştırmaların ortaya çıktıkları tarihsel/toplumsal bağlamlarda ele alınma gereğinin vurgulanmasıdır. Bir arada düşünüldüğünde, kitaptaki bölümler sınıfları ve eğitim kurumlarını, içerisinde bireylerin idealize edilmiş ana dil konuşuculuğunu ve toplum üyeliği kavramlarını doğruladığı ve/veya sorunlaştırdığı daha büyük (trans) toplumsal varlık ve aidiyet müzakerelerini şekillendiren veya bu müzakerelerden şekillenen alanlar olarak öngörmektedir. Dünyanın farklı bölgelerinde yaşayan, çalışan ve/veya eğitim gören araştırmacı-uygulayıcıların katkıda bulunduğu bölümlerden oluşan bu kitap dil eğitimindeki paydaşları bilgilendirmek, güçlendirmek ve ilham vermek, onları içinde yaşadıkları, çalıştıkları ve/veya eğitim gördükleri bağlamlar kapsamında yeniden tasarlamak ve sonuç olarak eleştirel ve pratik olarak dönüşüm sağlamayı hedeflemektedir.

TEFL alumnus, Altan Öztürk, to join the University of Pennsylvania as a Fulbright fellow

Image result for altan ozturkTEFL Programı 2016 yılı mezunlarından ve Kapadokya Üniversitesi Yabancı Diller Birimi Müdürlüğü görevini yürütmekte olan Altan Öztürk, 2020-2021 akademik yılı için Fulbright Yabancı Dil Öğretim Asistanlığı (FLTA) Programı’na kabul edilmiştir.

Altan, Fulbright bursiyeri olarak 2020-2021 akademik yılında Amerika’nın ve dünyanın en prestijli eğitim kurumalarından olan University of Pennsylvania’da Türkçe öğretimi programında görev alacaktır. Bu süre zarfında, kendisine ev sahipliği yapacak kurumda İngilizce öğretimi ve Amerikan çalışmaları alanında her dönem ikişer ders alacak, kampüs bileşenleri ile etkileşim halinde kalacak, ders dışı etkinlikler geliştirip gerçekleştirecek ve topluma hizmet ve sosyal yardımlaşma projelerine dahil olacaktır. Tebrikler, Altan!

Journal Article – Selvi & Kocaman (2020)

TEFL Programı Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Ali Fuad Selvi’nin Ludwig Maximilian University of Munich öğretim asistanlarından Ceren Kocaman ile birlikte yazmış olduğu “Yerel olarak Üretilen İngilizce Öğretim Materyallerinde Cinsiyet ve Cinsellik (Yanlış/Eksik)Temsilleri” isimli makalesi Journal of Language, Identity & Education dergisinde yayımlanmıştır. Makale hakkında daha fazla bilgi edinmek için derginin websitesini ziyaret edebilirsiniz.