Öğrenci Profilleri

Öğrenci Profilleri

seniz_kamali

Şeniz Kamalı

Siyaset Bilimi ve Uluslararası ilişkiler bölümü üçüncü sınıf öğrencisiyim. Üniversite eğitimim için bu bölümü seçmemdeki en büyük etken, Kıbrıs'ın içinde bulunduğu ekonomik, politik ve sosyal çıkmazı Kıbrıslı bir genç olarak çok yakından gözlemlekyerek bu duruma sebep olan temel sorunları anlamak ve ileride bu bölümünden mezun bir birey olarak ülkemin bu durumdan kurtulması için elimden gelen katkıyı sağlamaktır. Ayrıca bölümün ders içeriğinde olan uluslararası veya global konulara olan ilgim, dünya ülkelerinin siyasi, ekonomik ve sosyal durumları hakkında edinilen bilgiler, bu bölümü seçmemde etkili olan bir diğer etkendir. Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler programı diğer programlardan farklı bir eğitim ve öğretim vermektedir. Bunun nedeni, bu programda eğitim alırken sadece dersin içeriğiyle ilgili konularla ilgili bilgiler almanın yanı sıra ayrıca dünyayı etkieyen çok geniş, ilgi çekici ve önemli konular hakkında da bilgi edinme şansına sahip oluma avantajıdır. Başka bir değişle, sadece dersteki konulara odaklanmıyor, bu programın içeriğinde olan tartışma ve seminerlerle, hem yeni bilgiler ediniyor hem de tartışmalar sayesinde eksik veya yanlış olan bilgilerinizi düzeltme şansı yakalıyorsunuz. Ayrıca bunlara ek olarak bu bölüm, öğrencilerine araştıma ve sorgulama yeteneğini de kazandırıyor ve öğrencilerinin sadece eğitimli değil aynı zamanda kültürlü birer birey olmasını da sağlıyor. ODTÜ KKK'de almış olduğum kaliteli eğitim ve bu okulda geçirmiş olduğum kaliteli zaman, bu bölümü seçerek ne kadar doğru bir karar verdiğimi anlamam için yeterli oldu.

ozge_bilici

Özge Bilici

ODTU Kuzey Kıbrıs kampusu Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümü 3. Sınıf öğrencisiyim. Bu okula Kuşadası'ndan geliyorum. Bu bölümü seçme nedenim gelecek vaat ediyor olması. Ayrıca sosyal hayatımda da bana birçok katkısı olacağını düşünmem. Bölümün okulumuzdaki durumundan bahsedersek bence gerek dersler gerekse akademik kadro bakımından okuldaki en yerleşmiş program. Özellikle diğer okullara göre öğretim üyeleriyle daha çok iletişim halindeyiz ve sadece dersler konusunda değil birçok konu hakkında onlara iletişim kurabiliyoruz. Eğitim kalitesi hakkında bir şey söylemeye bile gerek. Bu bölümde olmaktan çok mutuyum çünkü bu bölüm bana daha geniş bir bakış açısı kazandırdı. Kıbrıs'ta olmanın bazı kötü yanları olsa da ODU KKK da olmaya özellikle bu bölümde okumaya değer.

gizem_sozkesen

Gizem Sözkesen

Ben Gizem Sözkesen, Siyaset Bilimi ve Uluslar arası İlişkiler Bölümünde okuyorum. Olmak ile olmamak arasında kalmış bir yer düşünün, varlığı bile kabul görmemiş, belirsizlik içinde kalmış bir yer; size hiçbir şeyin hazır sunulmadığı bir ortam ile başka yerlerde edinemeyeceğiniz deneyimleri ve paylaşımları beraberinde getiren bir yer. Bu yüzden burada Siyaset Bilimi ve Uluslar arası ilişkiler okumak önce değişim olasılığının varlığını hatırlatır insana. Kuralların koyulduğu gibi, değiştirilebileceğini de belirtir. İlerleme ve gelişmenin yolunun kabullenmekten ziyade sorgulamak ve gerektiğinde karşı çıkmak olduğunu öğretir. Cevap verebilmek yerine, doğru ya da yanlış, güzel sorular sormayı gösterir. Sınırları aşarak alternatif bir dünya yaratma ihtiyacı doğurur ve içindeki potansiyeli fark etmeni sağlar. Ne kadar uğraşsan, öğrensen, anlasan da en sonunda bildiğin tek şeyin aslında hiçbir şey olduğunu öğrenmeni sağlar. Dediğim gibi, burada okumak aslında sınırların ötesinde yaşamak gibidir.

rauf_askin_aygan

Rauf Aşkın Aygan

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Kampusu Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümü öğrencisiyim. Daha iyi bir gelecek ve toplumda sözü geçen bir birey olabilmek için hayatım boyunca hep bu bölümde okumayı hayal etmişimdir. Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünde başarılı olabilmek için inandığım ilk faktör iyi bir yabancı dile hakim olmaktır. Tüm dünya ile bağlantı kurabilmek için İngilizce bu diller içinde en iyisidir.ODTÜ KKK ve bu bölümü seçmemde eğitim dili, kütüphane olankları en önemli faktördü. Kütüphanemizin öğrencilere sağladığı elektronik kaynaklara ulaşım hakkının bölümüm için en faydalı faktör olduğuna inanıyorum. Eğitim elemanlarıyla direk iletişime geçebilmek okuduğum bölüme ve derslere hakim olmam için vazgeçilmez bir avantaj. Sosyal aktiviteler, spor merkezleri, kampusun sahip olduğu dört mevsim güneşli ve sıcak hava kampusu sevmeme yardımcı oldular. Siyaset Bilimi ve Uluslararas? ilişkiler bölümü öğrencisi olmak benim için bi ayrıcalıktır ve bu bölümde olmanın benim geleceğim açısından cok faydalı olacağına sonuna kadar inanıyorum ve bu duygu beni mutlu ediyor.