OIM Yaz Okulu Lisans Duyuru

2020-2021 YAZ OKULUNA KATILACAK LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN DUYURU

• 2020-2021 Akademik Yılı Yaz Okulu çevrimiçi olarak yapılacaktır.
  • Yaz okulu kayıtları ve danışman onayları ODTÜ Ankara ve ODTÜ KKK dersleri için 3 Ağustos 2020 – 5 Ağustos 2021 tarihleri arasında etkileşimli ortamda yapılacaktır. Danışman onayları akademik danışmanlar tarafından uzaktan verileceği için danışman onayı için öğrencilerin Kampus' ta bulunmaları gerekmemektedir.
  • Yaz okulu dersleri lisans programı öğrencileri için 6 Ağustos 2021 tarihindebaşlayıp, final sınavları 20 Eylül 2021 tarihinde sona erecektir.

Yaz Okulunda Açılması Planlanan Dersler
    ODTÜ KKK ve ODTÜ Ankara Kampusu'nda yaz okulunda açılması planlanan derslere ÖİBS 64 numaralı programdan ulaşılabilecektir. Kuzey Kıbrıs Kampusunda açılacak dersler ile ilgili detaylara 26 Temmuz tarihi itibariyle ulaşılabilecektir.
    Kayıt tarihlerine kadar bölümler ve programlar dersler üzerinde değişiklikler yapabilirler. Bu nedenle kayıtlar öncesinde açılması planlanan derslerin kontrolü önem taşımaktadır. Kuzey Kıbrıs Kampusu'nda açılacak derslerin hangi gün ve saatlerde olacağı ile ilgili detaylar CET üzerinden duyurulacaktır.

Yaz Okulu Kuralları

• ODTÜ KKK ve ODTÜ Ankara dersleri için aynı tarihlerde kayıt işlemi yapılacaktır.
    • Etkileşimli ders kayıtları 3 Ağustos 2021 günü saat 13.00'da Kampus içi ve dışına aynı anda açılacaktır. Öğrencilerimizin kayıtlar ve danışman onayları için Kampuslarda bulunmaları gerekmeyecektir. Danışman onayları akademik danışmanlar tarafından uzaktan verilecektir. Etkileşimli ders kayıtları ve danışman onayları 5 Ağustos 2021 günü saat 17:00'da sona erecektir.
    • Öğrencilerimiz ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu'nda açılacak dersleri ODTU KKK' da almak zorundadır. ODTU KKK' da açılan dersler ODTÜ Ankara Kampusu'nda alınamayacaktır.
    • Alınacak iki dersin aynı Kampus'tan olması gerekir. Kuzey Kıbrıs Kampusu' ndan bir ders ve Ankara'dan bir ders alınamaz.
    • Hem Ankara hem de Kuzey Kıbrıs Kampuslarında açılan derslerle ilgili kriter, kapasite ve diğer koşullar dersi veren bölüm tarafından belirlenmekte olup ODTÜ KKK Öğrenci İşleri Müdürlüğü'nün bu konuda herhangi bir müdahalede bulunması mümkün değildir.
    • Yaz okulunda toplamda iki ders alınabilir. Kredi sayısı için bir sınır bulunmamaktadır.
    • Yaz Okulunda ders bırakma ve dersten çekilme uygulanmaz.
    • Yaz okulunda KKK ve Ankara Kampusu'nda alınacak dersleri akademik danışman ve/veya program koordinatörlerinin uygun bulması gerekmektedir. Program koordinatörü ve/veya akademik danışmanınız ile iletişim halinde olmanız önerilmektedir. Danışmanlar tarafından onay verilmeyen dersler etkileşimli kayıtlar sonrasında Öğrenci İşleri Müdürlüğü tarafından düşürülecektir.
    • Bahar dönemi sonu itibariyle sınamalı (probation) durumunda olan öğrenciler yaz okulunda sadece daha önce almış oldukları dersleri tekrarlayabilirler. Önceden almış oldukları bir seçmeli dersin yerine saydırmak üzere yeni bir seçmeli ders alınabilir.
    • 2019-2020 Bahar Dönemi öncesinde alınmış ve DD veya üzeri not ile geçilmiş dersler üç dönem kuralı nedeniyle 2020-2021 Yaz Okulunda ders alınamaz. Probation (Sınamalı) durumunda olan öğrenciler için bu kural uygulanmaz.
    • Bahar dönemi sonu itibariyle lisans programlarına başlamaya hak kazanan öğrenciler yaz okuluna katılabilir. Bu öğrencilerin Öğrenci İşleri Müdürlüğü'ne kayıt tarihlerinden önce başvuru yapmaları gerekmektedir.
    • Etkileşimli ders kaydı sırasında herhangi bir nedenle alınmaması gereken bir kategoride alınan derslerin kategorilerinin düzeltilmesi için öğrencilerin etkileşimli ders kayıt tarihlerinde kategori değişikliği başvurusu yapmaları gerekmektedir. Kuzey Kıbrıs Kampusu öğrencilerinin kategori değişikliği için İntranette yer alan Öğrenci Başvuru Formu'nu doldurmaları gerekmektedir.
    • Gerekçeli durumlarda yaz okulu öğrenim ücreti iade başvuruları 9 Ağustos- 16 Ağustos 2021 tarihleri arasında yapılmalıdır. Kuzey Kıbrıs Kampusu öğrencileri iade başvurularını İntranette yer alan Öğrenci İade Başvuru Formunu doldurarak yapmalıdır.
    • Yaz okulu ile ilgili genel kurallar alttaki yönergede yer almaktadır.

Mühendislik Programı Öğrencileri için Not:
    Yaz okulunda Ankara Kampusunda alttaki dersler Non-Technical Elective (Teknik Olmayan Seçmeli) kategorisinde alınamazlar.
    History of Jazz (MUS 231, MUS 232, MUS 331, MUS 332), History of Music (MUS 241, MUS 242), Foundations of Distance Education (CEIT 321).