Ana Sayfa
KUZEY KIBRIS KAMPUSU

2021-2022 Güz ve Bahar Dönemleri Sonunda Azami Eğitim Süresi Dolan Lisans Öğrencilerimiz için Yeni Karar

2021-2022 Güz ve Bahar Dönemleri Sonunda Azami Eğitim Süresi Dolan Lisans Öğrencilerimiz için Yeni Karar

Değerli Öğrencilerimiz,
2021-2022 Güz ve Bahar dönemleri sonunda azami eğitim süresi dolan lisans öğrencilerimizin 2021-2022 Akademik yılı yaz okulunda uygulamalı ders almaları yönündeki başvuruları Ankara Kampusumuz tarafından yeniden değerlendirilmiş ve bugün yeni bir duyuru yapılması uygun görülmüştür.
Bu doğrultuda, sadece yaz Okulunda açılan uygulamalı dersler için bir defaya mahsus olarak devam hakkından faydalanmak isteyen lisans öğrencilerin 26 – 29 Temmuz 2022 tarihleri arasında Akademik Danışman ve Program koordinatörü onayı aldıktan sonra ekte yer alan Form 3 ile birlikte başvurularını ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu Öğrenci İşleri Müdürlüğü’ne iletmeleri gerekmektedir.
İlgili başvurular, nccregatmetu.edu.tr adresine yapılabilecektir. İlgili formların akademik danışman ve program koordinatörü tarafından imzalandıktan sonra iletilmesi gerekmektedir.
Başvuran öğrencilerin Yaz Okulu kayıtlarına ders ekleme işlemleri Öğrenci İşleri Müdürlüğü tarafından yapılacaktır. Bu öğrenciler, öğrencilik haklarından yararlanır.

  • Uygulamalı dersler için bir defaya mahsus devam hakkından faydalanan öğrenciler ilgili döneme ait katkı payını / öğrenim ücretini ödemek zorundadır. Yaz okulunda kayıt yapılacak kredisiz dersler 2 kredi olarak hesaplanmaktadır. İlgili ödemelerin, 25 - 29 Temmuz 2022 tarihleri arasında ilgili ödemeler, Türkiye İş Bankası ATM'lerinden nakit olarak veya kredi kartı ile OPAY sistemi https://opay.ncc.metu.edu.tr/ üzerinden yapılabilecektir.
  • Öğrenim ücretlerini TL olarak ödeyen Kuzey Kıbrıs Kampusu öğrencilerinin, Kuzey Kıbrıs Kampusunda açılacak dersler için ödemeleri gereken KDV Dâhil kredi başı ders ücreti 760 TL olarak belirlenmiştir. Alınması planlanan derslerin toplam kredisinin öğrenci tarafından hesaplanarak ilgili ödemenin yapılması gerekmektedir.
  • Öğrencilerin mezun olmak için sadece staj dersleri kalması durumunda öğrenim ücreti ödemesi yapmaları gerekmemektedir. Eğer staj dersi farklı bir ders ile birlikte alınması durumunda 2 kredilik ders olarak hesaplanmalıdır.
      • Türkiye İş Bankası ATM'lerinden yapılacak nakit işlemler için aşağıda belirtilen yol izlenmelidir. Ödemelerin öğrenci numarasıyla yapılması gerekmektedir. ATM'ler üzerinden yatırılacak olan tutar öğrenci tarafından belirlenmektedir. Sistemde borç tanımlı olmadığı için ödemenin alınacak kredi sayısına bağlı olarak öğrenci tarafından hesaplanarak yapılması gerekmektedir.

Bankalara Öğrenim Ücreti yatırılırken gerekli olacak bilgiler:
Türkiye İş Bankası:

    • Şube’den yapılacak işlemler için: Faturalar --> Kurum Borç Sorgula ve Ödeme --> Fatura Üniversite Ödemeleri (ODTÜ) --> Öğrenci Numarası
    • İşCep yoluyla yapılacak işlemler için: Ana Menu --> Ödeme Yap --> Fatura --> Anında Fatura Öde --> Kurum Tipi: Üniversite --> Kurum Adı: ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ - ODTÜ --> Öğrenci Numaranızı giriniz

Garanti Bankası: Kurum Kodu: 47 (yalnızca kurum kodunun verilmesi yeterlidir)
Kredi Kartı ile Online Ödeme: Öğrenim Ücreti ödemelerinizi
http://opay.ncc.metu.edu.tr/
adresi üzerinden kredi kartı kullanarak yapabilirsiniz.

    • Kredi kartı ile OPAY sistemi üzerinden yapılacak ödemeler için sistem, 29 Temmuz 17:00'a kadar açık olacaktır.

Kredi Kartı ile Ödeme:

    • OPAY sistemi KKK dersleri için belirlenmiş kredi ücreti esas alınarak düzenlenmiştir. OPAY sistemi Ankara dersleri için de kullanılabilir. Sistemde Ankara dersleri için gerekli kredi başı ders ücretleri tanımlı olmadığından Ankara dersleri için ödeme yapacak öğrencilerin ödeme yapmak istedikleri tutara yakın bir miktarı seçerek ödeme yapmaları mümkündür.
  • FORM 3 (Azami Eğitim Öğretim Süresi Sonunda uygulamalı dersler için bir defaya mahsus devam hakkından faydalanmak isteyen lisans öğrencileri için Başvuru Formu)

 

Saygılarımızla,