Küresel Covid-19 Salgını Nedeni İle Yurt Dışındaki Yükseköğretim Kurumlarından Yapılacak Yatay Geçiş Başvuruları

KÜRESEL COVID-19 SALGINI NEDENİ İLE YURT DIŞINDAKİ YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINDAN ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KUZEY KIBRIS KAMPUSUNA YAPILACAK YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI

BAŞVURU TARİHLERİ

Başvurular, 30 Temmuz 2020’ye kadar yapılacaktır

BAŞVURU İÇİN GEREKEN BELGELER

1. T.C. Kimlik fotokopisi
  2. Öğrenci belgesi
  3. Transkript
  4. Ders içerikleri
  5. Başvuru için öğrencinin yükseköğretim kurumuna kayıt yaptırdığı yıla ilişkin aşağıdaki belgelerden en az birini sunması gerekir. (Yurtdışındaki üniversiteye kabulünde kullanılan belge. Türkiye’de ÖSYS/YKS sınavına girmişse sınav sonuç belgesi / Uluslararası geçerliliği olan sınav sonucu )
  6. İngilizce yeterlik belgesi

Üniversite Senatosu tarafından kabul edilen İngilizce sınavları ve puanlarını gösteren tabloya aşağıdaki web adresinden ulaşılabilir.

Sınav Denklik Tablosu

Başvuruların https://apply.ncc.metu.edu.tr/ adresi üzerinden yapılması gerekmektedir.

1. Bu kapsamda başvuru yapılabilmesi için yurt dışında bir yükseköğretim kurumuna 2019-2020 Eğitim Öğretim yılı ve öncesinde kayıtlı Türk vatandaşı olmak zorunludur.
  2. Başvuru değerlendirme sonucu diğer yatay geçişlerden farklı olarak 1. ve 4. sınıfa öğrenci kabul edilebilecektir. Hazırlık sınıfını bitiren öğrenciler 1. sınıfa kabul edilebilecektir.
  3. Başvurusu kabul edilebilecek öğrencilerde genel not ortalaması koşulunun 100 üzerinden 60 veya 4 üzerinden 2.50 olması koşulu aranmayacaktır.
  4. Hazırlık sınıfına öğrenci kabul edilmeyecektir.
  5. Hazırlık sınıfında başarılı olmayan öğrenciler başvuru yapamayacaklardır.
  6. Başvurularda Yükseköğretim Kurulunca belirlenmiş olan sıralama kuruluşları (Academic Ranking of World University, QS World University Rankings, Times Higher Education World University Rankings)tarafından yapılan dünya üniversite sıralamalarının herhangi birinde ilk 1000'de yer alan üniversitelerin programlarından yatay geçiş yapacak öğrenci bulunması durumunda kurumlararası yatay geçiş kontenjanı kadar öğrenci kabul edilebilecektir.