Yurt Duyurusu

Sevgili Öğrenciler,

Sizler yurtlarla ilgili bazı konuları hatırlatmak istiyoruz:

1. Yurtlar 1 Ekim’de açılacaktır ve başvurular 12 Eylül 2021 Pazar  gününün sonuna kadar sürecektir. Başvurularınızı şu linkten yapabilirsiniz: https://basvuru.ncc.metu.edu.tr/yurt/
2. 14 Eylül’de açıklanacak yerleştirme sonuçlarıyla birlikte, eski ve  yeni yurt ücretleri arasında fark ödemesi olan öğrenciler bu farkları  OPAY üzerinde görüp ödemelerini tamamlayabileceklerdir. OPAY linki  paylaşılacaktır.
3. Hazırlık Sınıfında okuyacak öğrencilerimize eğitimleri online  olacağı için yurtlarda yer verilmeyecektir. Bu nedenle bu öğrencilerimizin yurt başvurusu yapmasına gerek yoktur. Yüz yüze  eğitime geçilmesi durumunda gerekli duyuru yapılacaktır. Bu öğrencilerimizin yurt bursu ve yurt garantisi konusunda bir kaybı  olmayacaktır.
4. 21 Eylül 2021 tarihindeki IYS (İngilizce Yeterlik Sınavı) sonrası  Hazırlık Sınıfı okuyup okumayacakları kesinleşecek öğrencilerimiz için  yeterli sayıda yer ayrılacaktır. Sınav sonuçlarına göre Hazırlık  Sınıfını atlayan öğrencilerimizin durumları belli olduğunda nccdormsatmetu.edu.tr adresine bir eposta göndermeleri yeterlidir.
5. Yurt kaydı için öğrencilerimizin aşılarını tamamlamış olmaları  gerekmektedir. Başka bir deyişle, aşısız öğrenciler yurtta kalamazlar.  Yurt kaydı sırasında öğrencilerimizden aşı belgeleri istenecektir.  Aynı şekilde, yurttlarda maske takılması zorunludur.
6. Yurtlarda yaşanabilecek herhangi bir pozitif vaka tesbitinde, hasta  ve temaslı öğrencilerimizin geçici izolasyonları için tedbirler  alınmaktadır.
7. Yurtlarımıza ziyaretçi kabul edilmemektedir. Sevgilerimizle,

Yurtlar Yönetim Kurulu