Ana Sayfa
KUZEY KIBRIS KAMPUSU

2021-2022 Akademik Yılı Güz Dönemi Öğrenim Ücretleri Hakkında Önemli Bilgilendirme

Değerli Öğrenciler,

Mevcut öğrenciler için ödeme sistemi yaz okulu notlarının ilan edilmesinden sonra gerekli kontroller ve çalışmalar tamamlanarak, akademik takvimde de belirtildiği şekilde 11-15 Ekim tarihleri arasında olacaktır. Giriş yılınız ve burs durumunuza bağlı olarak farklılaşan kayıt harcı dahil dönemlik öğrenim ücretinizi ekte yer alan tablodan da görüntüleyebilirsiniz. Sistemde yaz okulu devam ettiği için şu anda mevcut öğrencilerimiz için ödeme ve burs işlemleri henüz yapılamamaktadır.

Öğrenim ücreti ödemelerinizi 11 Ekim 2021 tarihi irtibariyle ilgili banka şubelerinden ya da https://opay.ncc.metu.edu.tr adresi üzerinden kredi kartı kullanarak yapabilirsiniz. 

11 Ekim tarihinden itibaren ödemeniz gereken kayıt harcı dâhil dönemlik öğrenim ücretini ve yaptığınız ödemeyi görüntülemek için  https://oibs2.metu.edu.tr adresine kullanıcı adınızla giriş yaparak 61 numaralı programı kullanabilirsiniz (semester: 20211)

Bankalara Öğrenim Ücreti yatırılırken gerekli olacak bilgiler:

Türkiye İş Bankası: "3B Üniversiteler için online ödeme sistemi", Kurum Kodu: 006, Ödeme Türü: KKK Garanti Bankası: Kurum Kodu: 47 (yalnızca kurum kodunun verilmesi yeterlidir)

Kredi Kartı ile Online Ödeme: Öğrenim Ücreti ödemelerinizi  http://opay.ncc.metu.edu.tr/ adresi üzerinden kredi kartı kullanarak yapabilirsiniz.

Kayıt sistemi öğrenim ücretini tamamlandığı zaman açılacaktır. İlgili ödemenin eksik veya belirtilen detaylar kullanılmadan yapılması durumunda ödemeniz sisteme yansımayacağından ders kayıt sistemi açılamayacaktır. Bu nedenle öğrencilerimizin öğrenim ücreti ödemelerini belirtilen şekillerde yapmaları gerekmektedir.   

2021-2022 Akademik Yılı Güz Dönemi lisans öğrencilerimizin etkileşimli ders kayıtları ve danışman onayları, 13 - 15 Ekim 2021 tarihlerinde çevrimiçi olarak yapılacaktır. Lisans ve lisansüstü programları öğrencilerinin ders kayıtlarını tamamlamak üzere akademik danışmanlarının onayını almak için Kampusta bulunmaları gerekmemektedir. Etkileşimli kayıt süreci ile ilgili ayrıca bilgilendirme mesajı gönderilecektir. Lütfen ÖİM mesajlarını dikkatlice takip ediniz.

Yabancı diller okulu (hazırlık programı) derslerimiz 11 Ekim 2021 tarihinde başlayıp Güz Döneminde eğitim çevrim içi olarak devam edecektir. Yüksek lisans ve lisans dersleriimiz 19 Ekim 2021 tarihinde başlayacaktır. 

Önemli Notlar

  Ders ekleme bırakma haftası sonuna kadar (28 Ekim 2021) geçerli bir sebeple dönem izni başvurusu yapan ve başvuruları akademik kurullarca onaylanan öğrencilerimiz (ilk dönem hariç) izin aldıkları her dönem için öğrenim ücretinin yarısı ile kayıt harcı ödemesi yapacaktır. Ders ekleme bırakma haftası sonrası başvuru yapan öğrencilerin ilgili döneme ait öğrenim ücreti ve kayıt harcı toplamını ödemeleri gerekmektedir.

İndirimli ücret uygulamasından, 2021-2022  ve 2020-2021 Akademik Yılı girişli KKTC vatandaşları, ODTÜ'de (Ankara, Erdemli, Kuzey Kıbrıs) tam zamanlı personelin (görevleri devam eden veya emekli) çocukları, ODTÜ mezunlarının çocukları (biri hariç) ve ODTÜ (Ankara, Kuzey Kıbrıs), lisans programlarına kayıtlı kardeşler (biri hariç) için indirimli ücret uygulanır. Bir öğrenci bu kategorilerden sadece birisi için indirim alabilir. 2019-2020 Akademik Yılı ve öncesinde kayıt yapan mevcut öğrencilerimizden KKTC vatandaşları, ODTÜ'de (Ankara, Erdemli, Kuzey Kıbrıs) görevleri devam eden tam zamanlı personelin çocukları (biri hariç) ve ODTÜ Kuzey Kıbrıs lisans programlarına kayıtlı kardeşler (biri hariç) için indirimli ücret uygulanır. Bir öğrenci bu kategorilerden sadece birisi için indirim alabilir.

İndirimden yararlanabilmek için ilgili dönemin ders ekleme - bırakma haftasının son gününe kadar (2021-2022 Akademik Yılı Güz Dönemi için son tarih 28 Ekim 2021) intranette bulunan online öğrenci başvuru formunu doldurarak başvurularını iletmeleri gerekmektedir. Kardeş indiriminden yararlanmak için kardeşlerin ilgili dönemde lisans programlarında kayıtlı olmaları gerekmektedir. Kayıt durumlarına bağlı olarak yapılacak kontrollerde kardeşlerden birisinin kayıtsız kalması veya ödeme tutarlarında burs kesimi vb. nedenlerle değişiklik olması durumunda öğrenim ücreti ile ilgili değişiklik oluşabilir.

  • Öğrenim ücretine ek olarak her dönem, resmi belgeler için kayıt harcı yatırılması gerekmektedir. Kayıt harcı  315 TL (KDV dahil)'dir. Ekteki doküman ve sistemde göreceğiniz tutarlara kayıt harcı dahil edilmiştir.

Mezuniyetine en fazla 3 adet kredili dersi kalan öğrenciler kredili ödemeden yararlanmak için intranette bulunan online öğrenci başvuru formunu doldurarak başvurularını iletmeleri gerekmektedir. Başvuru yapan öğrencilerin işlemleri tek tek sisteme tanımlanarak öğrencilere ayrıca bilgi verilmektedir. Başvurularını tamamlayan öğrencilerin Öğrenci İşleri Müdürlüğünden kendi işlemlerinin tamamlandığına dair bilgilendirmeye bağlı olarak ödeme yapmaları gerekmektedir. İlgili öğrencilerin birden çok ders almaları durumunda kredisiz dersler 2 kredi olarak hesaplanmaktadır.  (Son tarih 28 Ekim 2021)

Güncellenen önemli tarihleri web sayfamızda yayınlanmakta olan 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Akademik Takviminden takip edebilirsiniz.https://ncc.metu.edu.tr/tr/akademik-takvim

Saygılarımızla
ODTÜ KKK Öğrenci İşleri Müdürlüğü