2023 - 2024 AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ YATAY GEÇİŞ DUYURUSU

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu programlarına 2023-2024 Akademik Yılı Bahar Dönemi içinyatay geçiş başvurusu yapacak öğrencilerin aşağıda yer alan başvuru formunu doldurarak ve istenen belgelerle birlikte 22-30 Ocak 2024 tarihleri arasında en geç 30 Ocak Salı günü saat 17:00'a kadar nccregatmetu.edu.tr adresine göndermeleri gerekmektedir.

Başvuru Formu

BAŞVURU KOŞULLARI

Kontenjan türleri, kontenjan türleri kapsamında başvuru koşulları, ÖSYS ve eşdeğeri puanlara ilişkin koşullar Orta Doğu Teknik Üniversitesi Lisans Programları Yatay Geçiş Yönergesi’ nde belirtilmiş olup yönergeye aşağıdaki web adresinden ulaşılabilir.

BAŞVURU BELGELERİ
ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusundan Başvuran Öğrenciler

- ODTÜ öğrencileri başvuru için herhangi bir evrak (transkript vb.) sunmayacaktır.
- Disiplin cezası almadığına dair belge (ÖİM tarafından eklenecektir.)

ODTÜ Ankara Kampüsünden Başvuran Öğrenciler
- Not belgesi: Öğrencinin kayıtlı olduğu kurumdan aldığı bütün dersleri, bu derslerden aldığı notları ve genel not ortalamasını gösteren not belgesi (transkript). Fotokopi kabul edilmez.
- Öğrenci Belgesi
- Disiplin cezası almadığına dair belge
- ÖSYS veya eşdeğeri sınav sonuç belgesi: Öğrencinin üniversitesine kabulünde sunduğu sınav sonuç belgesi DGS, LYS, GCE, SAT, ABİTUR... (öğrenimlerini yurt dışında gören TC/KKTC uyruklu öğrenciler için ilgili yönetmelikte belirtilen koşullarla)
- Üniversite kataloğu fotokopisi: Üniversite kataloğunda yer alan; öğrencinin kayıtlıolduğu bölüme ve öğrencinin tamamlamış olduğu sınıflara ait ders müfredatı ile dersiçeriklerini gösteren sayfaların onaylı fotokopisi
- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi / Pasaport Fotokopisi

ÖN DEĞERLENDİRME VE SONUÇLARININ İLANI
I. Aşama: Ön değerlendirme
Ön değerlendirme, adayların yönetmelikte belirtilen başvuru koşullarını sağlayıp/sağlamadığına ilişkin olarak yapılır. Yönetmelik koşullarını sağlayan adayların başvurusu değerlendirme için ilgili akademik birimlere iletilir. Başvuru koşullarını sağlamayan adayların başvuruları “başvuru aşamasında ret” olarak sonuçlanır. Ön değerlendirme sonucunda başvuru aşamasında ret olarak sonuçlananlara e-posta yolu ile bilgi iletilir.
II. Aşama: Değerlendirme
Yönetmelikte belirtilen başvuru koşullarını sağlayan ve başvuruları ilgili akademik birimler tarafından değerlendirilen adayların kabul/ret sonuçları kendilerine e-posta yolu ile açıklanacaktır.
İNTİBAK İŞLEMLERİ
ODTÜ içi yatay geçişlerde öğrencilerin önceki programlarında aldıkları dersler ve notlar öğrencilerin yeni programlarındaki not ortalamalarında (program dışı sayılan dersler hariç) ve not belgelerinde yer alır. Farklı kodla alınmış olan dersler için eşdeğerlik işlemleri (intibak) yapılır.