Ana Sayfa
KUZEY KIBRIS KAMPUSU

2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANIYLA YATAY GEÇİŞ YAPILMASI HAKKINDA DUYURU

2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANIYLA YATAY GEÇİŞ YAPILMASI HAKKINDA DUYURU

2023 - 2024 Akademik Yılı Bahar Dönemi'nde ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu programlarınamerkezi yerleştirme puanı ile yapılacak yatay geçiş başvuruları 22-30 Ocak 2024 tarihleriarasında kabul edilecektir. Eksik belgeleri bulunan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir.

MEVZUAT

  • Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı usul ve esasları için tıklayınız.

 

Odtü Önlisans Ve Lisans Programlari Yatay Geçiş Yönergesi’nin Merkezi Yerleştirme Puanı ile Geçiş Kontenjanı hakkındaki 12. Maddesi:

  • Madde 12-(1) Merkezi Yerleşme Puanı ile Geçiş kontenjanı, öğrencinin yükseköğrenim kurumuna kayıt olduğu yıldaki merkezi yerleştirme puanının, yatay geçiş yapmak istediği programın aynı yıla ait genel kontenjan taban puanına eşit veya yüksek olduğu durumlar için belirlenen yatay geçiş kontenjanıdır.

Başvuru için Gerekli Belgeler:

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusundan Başvuran Öğrenciler
1. Başvuru Formu (Tüm adaylar için)
2. Puan türü, puanı, başarı sırası vb. detay bilgileri içeren LYS/YKS/DGS sonuç belgesi, yerleştirme sonuç belgesi (ÖSYM’nin web sayfasından temin edilebilir.)

Başka Bir Kurumdan Başvuran Öğrenciler
1. Başvuru Formu (Tüm adaylar için)
2. Öğrenci belgesi (Belgede adayın daha önce “merkezi yerleştirme puanı ile yatay geçiş yapmadığı, eğitim dili bilgisine" dair açıklama notu bulunmalıdır.)
3. Öğrencinin kayıtlı olduğu programda bitirilmiş sınıfa kadar aldığı derslerin içeriklerinin onaylanmış hali (sınıfı 1, 2, 3, 4 olanlardan istenmektedir.)
4. Onaylı not dökümü/ transkript (sınıfı 1, 2, 3, 4 olanlardan istenmektedir.)
5. Puan türü, puanı, başarı sırası vb. detay bilgileri içeren LYS/YKS/DGS sonuç belgesi, yerleştirme sonuç belgesi (ÖSYM’nin web sayfasından temin edilebilir.)
6. Önceden merkezi yatay geçiş yapılmadığını belirtir yazı
7. Disiplin cezası almadığına dair belge
8. İngilizce Yeterlik Belgesi (İngilizce Yeterlik başlığı altındaki açıklamaları okuyunuz.)
9. Nüfus cüzdanı fotokopisi

İNGİLİZCE YETERLİK
Merkezi Yerleştirme Puanı ile Yatay Geçiş kontenjanından başvuran adaylardan Öğretim dili Türkçe veya kısmen yabancı dille (% 30 İngilizce) ya da öğretim dili tamamen İngilizce ve/veya diğer dillerle (Fransızca, Almanca, vb.) eğitim yapan yükseköğretim kurumlarından geçişte;

a) Eğitim dili Türkçe ya da kısmen yabancı dilde (%30 İngilizce) eğitim yapan yükseköğretim kurumu öğrencilerinden hazırlık veya birinci sınıf statüsünde olup İngilizce yeterliğini belgeleyemeyen ve aynı bölüme başvuru yapan adaylara; kayıtlı olduğu üniversitede bir yıl hazırlık eğitimi almış ise bir yıl, hiç hazırlık eğitimi almamış ise iki yıl hazırlık okuma hakkı verilir Sınıfı iki ve üzeri olan adaylara hazırlık okuma hakkı verilmez, ODTÜ Senatosu tarafından kabul edilen dil belgelerinden birinin sunulması zorunludur.

b) Eğitim dili Türkçe ya da kısmen yabancı dilde (%30 İngilizce) eğitim yapan yükseköğretim kurumu öğrencilerinden sınıfına bakılmaksızın İngilizce yeterliğini belgeleyemeyen ve farklı bölüme başvuru yapan adaylara; kayıtlı olduğu üniversitede daha önce bir yıl hazırlık eğitimi almış ise bir yıl hazırlık, hiç hazırlık eğitimi almamış ise iki yıl hazırlık okuma hakkı verilir.

c) Eğitim dili tamamen İngilizce ve/veya diğer dillerle (Fransızca, Almanca, vb.) eğitim yapan yükseköğretim kurumlarından geçişte adaylara; hazırlık veya birinci sınıf statüsünde olup İngilizce yeterliğini belgeleyemeyenlerden kayıtlı olduğu üniversitede, daha önce bir yıl hazırlık eğitimi almış ise bir yıl hazırlık, hiç hazırlık eğitimi almamış ise iki yıl hazırlık okuma hakkı verilir. Sınıfı iki ve üzeri olan adaylara hazırlık okuma hakkı verilmez, ODTÜ Senatosu tarafından kabul edilen dil belgelerinden birinin sunulması zorunludur.

Üniversite Senatosu tarafından kabul edilen İngilizce yeterlik sınavları ve puanları eşdeğerlik tablosu için tıklayınız.

Adaylar kabul edildikleri programlara kayıt olduktan sonra Öğrenci İşleri Müdürlüğü’ne intibak isteği ile başvuru yapacaklar, kayıt işlemini tamamlayan adayların intibak başvuruları Akademik Kurullara iletilecektir. Derslerin sayılabilmesi için öğretim dili, kredi yapısı ve ders içeriğinin ilgili programın müfredatında yer alan dersler ile örtüşmesi gerekmektedir. Bu koşulla akademik kurullar dersten muafiyet kararı verebilmektedir. Başvuru kabulü ya da kayıt işlemi sırasında Öğrenci İşleri Müdürlüğü hangi derslerin kabul edilebileceği konusunda bilgi verememektedir.

Başvurunun nccregatmetu.edu.tr adresine yapılması gerekmektedir. Başvuru sonuçları ve yapılması gereken işlemler öğrencilerin e-posta adreslerine iletilecektir.