Akran Destekli Çalışma Programı

Akran Destekli Çalışma Programı (Supplemental Instruction – Peer Assisted Study Session, SI-PASS Programme) nedir?

SI-PASS ilgili ders için öğrenci liderlerinin (SI-PASS lideri) düzenli olarak grup çalışma seanslarını yürüttükleri bir akademik destek programıdır. Çalışma seanslarında öğrenciler arkadaşça bir ortamda akran liderlerin eşliğinde derste işlenen konular üzerine tartışıp, konularla ilgili örnek sorular çözerek derste öğrendikleri konuları pekiştirme olanağı bulmaktadır. Liderler işbirliğine dayalı öğrenme egzersizleri düzenleyerek çalışma seanslarını yapılandırmaktan ve öğrencilere zorlandıkları konu ve sorularda destek vermekten sorumludurlar.

Detaylı bilgi için buraya tıklayarak videoyu izleyebilirsiniz.

SI-PASS Programının notum üzerindeki etkisi nedir?

Programımız başarı ile tüm hızıyla devam etmektedir. MAT 119 dersinde, oturumlara 5 kez ve daha fazla katılan öğrencilerin ders notlarının (Ortalama = 78.06, Standart Sapma = 28.57), katılmayan öğrencilerin ders notlarına göre (Ortalama = 56.15, Standart Sapma = 26.31) anlamlı düzeyde daha yüksek olduğu görülmüştür. Aynı şekilde MAT 120 dersinde, 5 veya daha fazla çalışma seansına katılan öğrencilerin ders notlarının (Ortalama = 75.6, Standart Sapma = 22.54), katılmayan öğrencilerin ders notlarına göre (Ortalama = 57, Standart Sapma = 27.31) anlamlı düzeyde daha yüksek olduğu görülmüştür.

SI-PASS'a Katılanların Deneyimleri

"Özellikle yalnız çalışırken anlayamadığım, en zor ve dersin anlaşılması en güç içeriklerini anlaşılabilir kılan bir çalışma saati"

"Daha fazla bilgi ve kavramı olan bir akran rehberle yapılan grup çalışması"

"Başka öğrencilerle arkadaşça bir ortamda çalışmak"

"Akranlarla birlikte tartışarak ve paylaşarak soru çözmek. Sınıfta öğretilenlerin bir özeti"

SI-PASS Programı

Arkadaşça bir çalışma ortamı ilginizi çekiyorsa, tek yapmanız gereken size uygun olan bir SI-PASS oturumuna katılmak. SI-PASS MATH 119 & MATH 120, GÜZ 2021 dönemi için size uygun bir oturum bulmak için buraya tıklayınız .

SI-PASS Mentor ve Liderlerimiz

Aybüke Yıldız, SI-PASS Leader, Electrical and Electronics Engineering - 3rd Year
Hey there! I am a big fan of figure skating; the combination of music and art fascinates me. SI-PASS is a program that helps you learn new study techniques and at the same time understand and improve the difficult course content. Are you ready to increase your success in math classes? I can't wait to see you all then.
Noor Ul Zain, SI-PASS Leader, Computer Engineering - 2nd Year
Hey! As a part of the SI-PASS team, I aim to cultivate the love for problem solving in you and to make you feel that you are best friends with Maths. I love philosophy and religion and deep talks on these topics. I hope you get to enjoy the sessions as much as I did. Looking forward to our session together.
Saeed Al-Qudaimi, SI-PASS Leader, Computer Engineering – 3rd Year
Hi there! I am Saeed Al-Qudaimi, I am a very adventurous person, I love exploring new things and meeting new people. SI PASS is a place to learn and practice in a friendly environment and not only that, but SI pass is a great opportunity to build friendship that will last throughout the university years. The reason I joined SI-PASS is because I was an SI-PASS student, who benefitted well from the program and that's why I decided that I want to become an SI-PASS leader to assist students the same way.
Yara Tomaiah, SI-PASS Mentor, Aerospace Engineering – 4th Year
Hey there! I'm part of the SI-PASS team and together we'll discover and nourish our skills. Generally, I love reading biographies and magazines about empowering women as well as watching documentaries related to my field, hoping to make the world a better place on the long run. But for now let's build stronger foundations for ourselves by helping one another to find solutions to our problems. Looking forward to meeting you all.

Nasıl SI-PASS Lideri olurum?

SI-PASS liderlerinin ilgili dersi iyi bir notla geçmiş olmaları gereklidir. Her lider güz dönemi başında yürütülen 2 günlük bir eğitime katılmak zorundadır. Liderlerin temel görevleri arasında her hafta 1,5 saatlik çalışma seanslarını yürütmek, düzenli olarak grup süpervizyon toplantılarına katılmak, ofis saatlerinde kendilerine verilen sorumlulukları yürütmek ve diğer liderleri seansları sırasında gözlemleyerek geri bildirim vermek yer almaktadır.

Bu sorumlulukları yerine getirebileceğinizi düşünüyor ve SI-PASS lideri olmak istiyorsanız tek yapmanız gereken başvuru formunu doldurmaktır.

SI-PASS Programı için başvuru zamanı e-posta aracılığıyla size bildirilmektedir.