Akran Destekli Çalışma Programı

Akran Destekli Çalışma Programı (Supplemental Instruction – Peer Assisted Study Session, SI-PASS Programme) nedir?

SI-PASS ilgili ders için öğrenci liderlerinin (SI-PASS lideri) düzenli olarak grup çalışma seanslarını yürüttükleri bir akademik destek programıdır. Çalışma seanslarında öğrenciler arkadaşça bir ortamda akran liderlerin eşliğinde derste işlenen konular üzerine tartışıp, konularla ilgili örnek sorular çözerek derste öğrendikleri konuları pekiştirme olanağı bulmaktadır. Liderler işbirliğine dayalı öğrenme egzersizleri düzenleyerek çalışma seanslarını yapılandırmaktan ve öğrencilere zorlandıkları konu ve sorularda destek vermekten sorumludurlar.

Detaylı bilgi için buraya tıklayarak videoyu izleyebilirsiniz.

SI-PASS Programının notum üzerindeki etkisi nedir?

Programımız başarı ile tüm hızıyla devam etmektedir. MATH 119 dersinde, oturumlara 5 kez ve daha fazla katılan öğrencilerin ders notlarının (Ortalama = 73.88, Standart Sapma = 15.04), katılmayan öğrencilerin ders notlarına göre (Ortalama = 53.39, Standart Sapma = 20.99) anlamlı düzeyde daha yüksek olduğu görülmüştür.

SI-PASS'a Katılanların Deneyimleri

"Özellikle yalnız çalışırken anlayamadığım, en zor ve dersin anlaşılması en güç içeriklerini anlaşılabilir kılan bir çalışma saati"

"Daha fazla bilgi ve kavramı olan bir akran rehberle yapılan grup çalışması"

"Başka öğrencilerle arkadaşça bir ortamda çalışmak"

"Akranlarla birlikte tartışarak ve paylaşarak soru çözmek. Sınıfta öğretilenlerin bir özeti"

SI-PASS Programı

Arkadaşça bir çalışma ortamı ilginizi çekiyorsa, tek yapmanız gereken size uygun olan bir SI-PASS oturumuna katılmak. SI-PASS MATH 119 & MATH 120, GÜZ 2019 dönemi için size uygun bir oturum bulmak için buraya tıklayınız .

SI-PASS Liderlerimiz

Mahmoud Elhewahey, Computer Engineering – 2rd year
"Hey! I am a big fan of traveling and music. I am also always on the lookout for a good book recommendation. SI-PASS is a chance to learn in a fun way in a friendly environment and will certainly further your understanding of the material. My passion for being in this program is helping you see how fascinating math can be. I have always loved math and I am sure you can love it too!"
Yara Toamiah, Aerospace Engineering – 2nd year
"Hey there! I'm part of the SI-PASS team and together we'll discover and nourish our skills. Generally I love reading biographies and magazines about empowering women as well as watching documentaries related to my field, hoping to make the world a better place on the long run. But for now let's build stronger foundations for ourselves by helping one another to find solutions to our problems. Looking forward to meeting you all."

Nasıl SI-PASS Lideri olurum?

SI-PASS liderlerinin ilgili dersi iyi bir notla geçmiş olmaları gereklidir. Her lider güz dönemi başında yürütülen 2 günlük bir eğitime katılmak zorundadır. Liderlerin temel görevleri arasında her hafta 1,5 saatlik çalışma seanslarını yürütmek, düzenli olarak grup süpervizyon toplantılarına katılmak, ofis saatlerinde kendilerine verilen sorumlulukları yürütmek ve diğer liderleri seansları sırasında gözlemleyerek geri bildirim vermek yer almaktadır.

Bu sorumlulukları yerine getirebileceğinizi düşünüyor ve SI-PASS lideri olmak istiyorsanız tek yapmanız gereken başvuru formunu doldurmaktır.

SI-PASS Programı için başvuru zamanı e-posta aracılığıyla size bildirilmektedir.