Akıllı Sınıf

Tanım: Akıllı Sınıf, video konferans ve canlı yayın teknolojisi ile yapılandırılmış, fiziksel olarak farklı mekânlarda bulunan eğitmen ile katılımcıları interaktif ortamda birleştiren bir yapıdır.

Yer: Akıllı Sınıf, ODTÜ-KKK Kültür Kongre Merkezindeki 5. Seminer salonundadır. Rektörlüğe bağlı olup, Bilişim Teknolojileri Müdürlüğü tarafından işletilmektedir.

Kapasite: ODTÜ-KKK Akıllı Sınıf'ının oturma kapasitesi eğitmen hariç 24 kişidir.

Kullanım Olanakları: Akıllı Sınıfta;

- Mevcut video konferans sistemi ile dünyanın herhangi bir yerinde bulunan benzer teknolojiye sahip sınıflarla ortak dersler işlenebilmekte, seminerler verilebilmekte ve jüriler yapılabilmektedir.

- Yapılan dersler, seminerler, sunumlar ve toplantılar Internet üzerinden yerleşkeye canlı olarak yayınlanabilmektedir.

- Yapılan derslere, seminerlere, sunumlara ve toplantılara Internet üzerinden yetkilendirilmiş erişimle etkileşimli katılım sağlanabilmektedir.

• Katılımcıların bazılarının farklı mekânlarda olduğu seminer ve jürileri yapmak.
  • Öğrenci sayısının fazla olduğu çok gruplu derslerin bazı gruplarını akıllı sınıfta yapmak.
  • Diğer üniversitelerle işbirliği amaçli ders, seminer, toplantı vb. etkinlikleri yürütmek.
  • Akıllı sınıfın sunduğu olanakların kullanılmasını gerektiren diğer uygulamalar.
  • Eğitmen Bilgisayarı: Eğitmen, katılımcı ya da öğrencilere dijital ortamda sunmak istediği her türlü dokümanı (sunum, belge, tablo vs.) bilgisayar üzerinden perdelere yansıtmak suretiyle sunabilmektedir.
  • Interaktif Akıllı Tahta: Eğitmen, interaktif akıllı tahta vasıtası ile hazırladıığı tüm dijital dokümanları sunabilmekte, akıllı tahta üzerinde kendi el yazısını kullanabilmekte, istediği renkte yazabilmekte ve hazır geometrik şekilleri rahatlıkla kullanarak çizimler yapabilmektedir.
  •  Video Konferans Sistemi: Fiziksel olarak farklı mekânlardaki her tür çalışma, ders, oturum ve seminerler için video konferans sistemi kullanılmaktadır. Sistemin markası ve modeli “Tandberg MPX 990” IP üzerinden video konferans bağlantısı kurulabilmektedir.

Kullanım Öncelikleri:

Akıllı Sınıf’ın kullanım öncelikleri arasıda sıralanmıştır:

1) Eğitim (ODTÜ-KKK ve ODTÜ içi)

2) Bilimsel Araştırma (ODTÜ-KKK ve ODTÜ içi)

3) Eğitim (ODTÜ dışı)

4) Bilimsel Araştırma (ODTÜ dışı)

Eğer başvurulardaki kullanım amacı çok benzer ise, eski tarihli AS-1 formlarının önceliği vardır.

Forma ulaşmak için intranete (http://intranet.ncc.metu.edu.tr) kullanıcı adı ve şifreniz ile giriş yapınız. (Sistem Girişleri altında)