NORTHERN CYPRUS CAMPUS

ODTÜ KIBRIS'TAN 7 AKADEMİSYEN ALPER-DOGER LİSTESİNDE

AD Bilimsel İndeksi 2022 Yılı Türkiye’nin İlk 10 bin bilim insanı listesi yayınlandı

Türkiye’nin En iyi 10 Bin Bilim İnsanı Arasında ODTÜ Kıbrıs’tan 7 Akademisyen Tüm dünyadan araştırmacıların bireysel bilimsel performansını değerlendiren Alper-Doger Bilimsel Endeksi Türkiye’nin en etkili 10 bin araştırmacısını belirledi. ODTÜ Kıbrıs’tan 7 isim listede yer aldı.

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu bilim insanları araştırma performansları ile bilimsel indekslerde üst sıralarda yer almaya devam ediyor. Tüm dünyadan araştırmacıları bireysel bilimsel performans ve bilimsel araştırmaların katma değeri bakımından değerlendiren Alper-Doger Bilimsel İndeksi’nin üçüncü sürümü yayınlandı. İndekste, bilimsel üretkenliği ölçen i10 indeksi, h indeksi ve Google Akademik atıf skoru değerleri ömür boyu skor ve son beş yıllık skor olarak ayrı ayrı değerlendiriliyor. Bu iki değerin birbirine oranını da hesaplayan indeks, araştırmacılar için üretkenlik değerlendirmesi de yapıyor. İndeksin 2022 yılı için Türkiye’nin İlk 10 Bin Bilim İnsanı listesi geçtiğimiz günlerde yayınlandı. ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusundan 7 bilim insanı listede yer aldı.
Yayınlanan listeye göre, ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu Elektrik ve Elektronik Mühendisliği programı öğretim üyeleri Prof. Dr. Cumali Sabah, Doç. Dr. Murat Fahrioğlu, Doç. Dr. Tayfun Nesimoğlu ve Dr. Öğr. Üy. Cem Direkoğlu; Bilgisayar Mühendisliği öğretim üyesi Doç. Dr. Enver Ever ve Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik programı öğretim üyesi Doç. Dr. Aslı Bugay Sökmez bilimsel araştırma üretkenlikleri ve araştırmalarının alanlarına katma değeri ile Türkiye’nin en iyi 10 bin bilim insanı arasına girdi.
Farklı metotlarla hazırlanan indekslerde Türkiye’nin ve dünyanın araştırma performansı en yüksek üniversiteleri arasında yer alan Orta Doğu Teknik Üniversitesi, 65 yıllık araştırma geleneğini ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusunda da sürdürüyor. 20 Temmuz 2019’da faaliyete geçen ve pandeminin yıkıcı etkilerine karşın Ar-Ge çalışmalarını sürdüren ODTÜ Kalkanlı Teknoloji Vadisi ile ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bilimsel araştırma ekosistemine katkılarını artırarak sürdürüyor.

LIVE CHAT