NORTHERN CYPRUS CAMPUS

Neden Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler?

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler alanında lisans öğrenimi hem siyaset bilimi hem de uluslararası ilişkiler disiplinlerini dengeli bir şekilde bir araya getirir. Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler öğrencileri bu iki disiplinin kavramlarını, teorik bakış açılarını, araçlarını ve metotlarını öğrenerek kendilerini sürekli geliştirebilme becerisini elde edinirler, bu iki disiplinin uzmanlarının çalışabileceği alanlarda çalışabilirler veya yükseköğrenim görerek uzmanlaşabilirler.

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler siyasal ve toplumsal alana ilişkin bütüncül bir bakış açısı geliştirmeyi amaçlar ve bu nedenle 4 yıllık lisans öğrenimi sırasında bu iki disiplinin yanı sıra İktisat, Hukuk, Tarih, Sosyoloji ve Antropoloji gibi diğer Sosyal ve Beşeri Bilim disiplinleri ile ilgili dersler alırlar. Böylelikle Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler öğrencileri diğer Beşeri ve Sosyal Bilimler alanlarında yükseköğrenim yapabilecek temel bilgi birikimi edinirler.

LIVE CHAT