Türk-Alman İletişim Topluluğu Anlatıyor

Türk-Alman İletişim Topluluğu Aralık 2010 yılından bu yana Kampusumuzda faaliyet göstermektedir.

Türk-Alman İletişim Topluluğu’nun başlıca hedefleri:

• - ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu öğrencilerini Alman kültürü ile kaynaştırmak ve öğrencileri, akademik hayatlarına Almanya’da devam etmeleri yönünde teşvik etmek.
  • - Okulumuzun çok kültürlü yapısından faydalanarak diğer kültürlerle de değişimi desteklemeye yönelik etkinlikler düzenlemek.

Türk-Alman İletişim Topluluğu Başkanı Makine Mühendisliği Öğrencisi Abdülkadir Hekimoğlu ile Röportaj:

1-Faaliyetleriniz ve etkinliklerinizden bahsedebilir misiniz?

Misyonumuz doğrultusunda topluluğumuz bir dizi etkinlik düzenledi. Bunlardan en etkilisi öyle zannediyorum ki Alman Akademik Değişim Merkezi (DAAD) temsilcisinin okulumuza davet edilmesiydi. Davetimizi kabul eden Sn. Andrea Schuster’in “Almanya’da Yükseköğrenim ve Burs Olanakları” isimli semineri oldukça ilgi gördü. Bu seminer sayesinde üniversitemiz öğrencilerinin, kafalarına takılan tüm sorulara direkt olarak işin uzmanından cevap bulabileceği bir ortam sağlamış olduk. Aldığımız geri dönüşlerden de oldukça memnun kaldık.

Bu etkinlik dışında dönem boyunca özellikle Basic German 1-2 ve Intermedite German 1 derslerini alan öğrencilerin Almanca dil yetkinliğini artırmayı amaçlayan bazı etkinliklerimiz oldu. Film izleme ve kitap okumanın dil öğrenmenin en etkili yöntemlerinden iki tanesi olduğunu göz önünde bulundurarak Almanca film geceleri düzenleme kararı aldık. Bu film gösterimleri için özellikle Alman yapımı veya İngilizce ve Almanca alt yazıyla desteklediğimiz filmler seçerek hem birlikte keyifli zaman geçirmeyi hem de katılımcıların dil bilgisini geliştirmeyi amaçladık. Bu amaçla başlattığımız bir diğer etkinlik ise online kitap okuma günleri. Birlikte seçtiğimiz başlangıç seviyesindeki kitapları okuyup bu kitapların değerlendirmesini yine birlikte yapıyoruz. Bu gibi etkinliklerle öğrencileri ders dışında da Almanca ve Alman kültürü ile yakın tutmayı hedefliyoruz.

Daha önce de bahsettiğim gibi okul içinde kültürel değişimi destekleyen ve aynı zamanda ODTÜ KKK öğrenci burs fonuna katkıda bulunabilecek bir aktivite olarak yılbaşı partisi etkinliği düzenledik. Farklı ülkelerden insanların katıldığı yılbaşı partisinde değişik kültürlerin kaynaşmasını etkili bir şekilde sağladığımızı düşünüyorum.

2-Türk-Alman İletişim Topluluğu’nun gelecek planları nelerdir?

Gelecek planlarımız arasında topluluğumuzu Almanca dersi alanların dışına da taşıyabilmek var. İstiyoruz ki Alman kültürü ile ilgili olan ve yükseköğrenimini Almanya’da sürdürme planı olan herkes topluluğumuzun aktivitelerinde yer alsın, kendine ve topluluğumuza katkıda bulunsun. Buna ek olarak, farklı kültürleri bir arada yaşatabileceğimiz etkinliklerin sayısını artırmak istiyoruz. Özellikle diğer dil topluluklarıyla birlikte faaliyetlerde bulunmak en büyük arzumuz.

Başkan: Abdülkadir Hekimoğlu
E-posta: