Ana Sayfa
KUZEY KIBRIS KAMPUSU

Toplum Gönülleri Topluluğu Anlatıyor

Topluluk olarak kurulduğumuz ilk günden beri, öncelikli olarak, yakın çevremiz olan Kalkanlı Köyü ve Güzelyurt'ta yaşayan çocuklara sosyal ve eğitim alanında destek olmayı, habitatımızı çevre ve güncel konular hakkında bilgilendirmeyi ve aynı bölgede yaşadığımız halde çok vakit geçiremediğimiz yerel halkla birlikte etkinliklerle kaynaşmayı hedefliyoruz. Topluğumuzun ana amaçlarını böyle özetleyebiliriz.

Toplum Gönülleri Topluluğu Başkanı Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Öğrencisi Merve Şimşek ile Röportaj:

  • Topluluğunuza belirlediğiniz temel amaçlar doğrultusunda ne gibi faaliyetlerde bulunuyorsunuz?

Kuruluş amacımız ve hedeflerimiz doğrultusunda, önce kampüsümüzde başlayan TOG destekli anahtar eğitimleri, içeriği gündem ile paralel olan film gösterimleri, kampus öğrencileri ve çalışanları ile birlikte mavi kapak toplama kampanyası gibi etkinliklere ev sahipliği yaptık. Daha sonra da kampüs dışına açılarak odaklandığımız Güneşi Uyandıralım Projesi'ni başlattık. Kalkanlı'da yaşayan minik arkadaşlarımıza sosyal aktivite imkânları ve eğitim desteği sunmaya yönelik olan projemiz kapsamında, tenis, basketbol gibi spor kursları, tiyatro-drama kursu, matematik, İngilizce, fen bilgisi gibi ders odaklı kurslar, gitar kursu, sanat atölyeleri gibi çeşitli aktiviteler gerçekleştirdik. Tüm bu kurslar, gönüllü topluluk üyesi arkadaşlarımız tarafından okulumuz PDR bölümünden hocalarımızın verdiği 'çocuklarla doğru iletişim' kurmaya yönelik kısa eğitim sonrasında, özverili bir şekilde çocuklara sunuldu.

  •  Güneşi Uyandıralım Projesi hakkında biraz daha ayrıntılı bilgiler verebilir misiniz?

Özellikle son 3 senedir yoğun olarak ilgilendiğimiz Güneşi Uyandıralım projemizde, topluluk üyesi olan ve proje hakkında bilgiye sahip ancak toplulukta üye olmayan birçok arkadaşımızın, hocalarımızın ve Kalkanlı Köyü sakinlerinin desteği ile epey yol alındı. Çocuklarla çoğunlukla Kalkanlı Köyü'nde bulunan ve projemizi gerçekleştirmek için bize sunulmuş olan Kalkanlı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği binasında, yukarıda belirttiğimiz kurslar ile birlikte, hayal güçlerini ve iletişim becerilerini geliştirici sanatsal aktiviteler (Art Terapi ve Yaratıcı Drama ) uyguladık.

  • Bu proje için kimlerden, nasıl destekler aldınız?

Yukarıda da vurguladığımız gibi, topluluk üyemiz öğrencileri dışında, üye olmayan öğrencilerimizin, hocalarımızın ve Kalkanlı köyü sakinlerinin yoğun desteğini gördük. Dernek binasını Güneşi Uyandıralım evine dönüştürmek amacıyla, özellikle okulumuzun Sosyal Kültürel İşler Müdürlüğü'nden, kampüs hocalarımızdan, bize sponsor olan firmalardan ve Kalkanlı Köyü'nde yaşayan birçok kişiden destek aldık. Gelen bu destekler sayesinde, dernek binasının 3 odasını derslik, 1 odasını bilgisayar sınıfı ve kütüphane haline getirdik.

  • Özellikle Kalkanlı Köyü sakinleriyle kaynaşma konusunda ne tür somut gelişmeler yaşadınız?

Maddi destek için düzenlediğimiz şenlik ve kermesler ile hem kampüsümüz hem de Kalkanlı Köyü sakinlerinin kaynaşmasıyla istenilen sıcak ortam sağlanmış oldu. Yaptığımız tüm çalışmalar gönüllülük esasına dayalı olduğu ve topluluk üyesi arkadaşlarımızın dönemleri akademik olarak yoğun olduğu için, bazen proje çalışmalarımız yavaşlayabiliyor. Böyle zamanlarda ihtiyaç duyduğumuz enerji, birlikte vakit geçirdiğimiz ve aramızda derin sevgi bağlarının oluştuğu çocuklardan geliyor. Okula yeni gelen ve aramıza yeni katılan her arkadaşımızın minik arkadaşlarımızı ne kadar mutlu edeceğini de belirterek, bize destek olan herkese teşekkür ediyoruz.

Başkan: Merve Şimşek
e-poasta: simsek.merveatmetu.edu.tr

Tüm Topluluklarımız