Güz Dönemi Uzaktan Eğitim Detayları

Koronavirüs Önlemleri

Değerli Mensup ve Öğrencilerimiz,

Koronavirüs vakalarının yükselmesi ve kampus sınırlarımızın yakınında yer alan Kalkanlı Köyü’ndeki vaka sayılarının artması nedeniyle almış olduğumuz önlemleri arttırmamız gerekmiştir.

Bugünden itibaren A2 kapısı tamamen kapatılmış olup giriş ve çıkışlar sadece  A1 kapısından yapılacaktır.  KKTC Bakanlar Kurulu’nun belirlemiş olduğu saatler çerçevesinde kampusumuz içinde yer alan market ve 2. yurt kantinimiz sizlere hizmet vermeye devam edecektir.

Yeni koronavirüsün hızla artarak devam ettiği bugünlerde, sağlığınızı korumak ve virüsün yayılmasını önlemek adına, kampus içerisinde maske ve mesafe kurallarına uygun hareket edilmesini ve gruplar haline bir araya gelinmemesini rica ediyoruz.

(Son Güncelleme: 10/2/2021 )

Değerli Mensuplarımız,

KKTC Bakanlar Kurulu’nun 3 Şubat 2021 tarihinde almış olduğu sokağa çıkma yasağı kararı doğrultusunda,  03 Şubat  2021 tarihinden 10 Şubat 2021 23:59'a kadar, bütün  akademik ve idari faaliyetlerimizi uzaktan sürdürmeye devam edeceğimizi duyurur, sağlıklı günler dileriz.

(Son Güncelleme: 4/2/2021 )

Değerli Mensuplarımız,

KKTC Bakanlar Kurulu’nun Yeni Koronavirüsü’nün yayılmasını engellemek amacıyla 28 Ocak 2021 tarihinde almış olduğu sokağa çıkma yasağı kararı doğrultusunda,  29 Ocak 2021 tarihinden 03 Şubat 2021 23:59'a kadar tüm personelimiz çalışmalarını uzaktan sürdürecektir. Tüm akademik ve idari faaliyetlerimiz bu süreçte kesintisiz olarak devam edecek olup, personelimizin bulundukları yerden görevlerine devam edecektir.

Güz Dönemi Uzaktan Eğitim Detayları

(Son Güncelleme: 8/9/2020 )

Üniversitemizde 2020-2021 Akademik Yılı Güz Dönemi için eğitim-öğretim yönteminin belirlenmesi konusunda tüm akademik birimlerimiz ile etkileşim içinde çalışmalar yürütülmüş, ülkemizde olumsuz etkileri artma eğiliminde olan COVID-19 pandemi sürecini gözeten detaylı değerlendirmeler yapılmıştır. Bu çalışmalar esnasında ve karar süreçlerinde, Yükseköğretim Kurulu ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti yetkili makamlarının aldıkları kararlar ve yönlendirmeler takip edilmiş, öğrencilerimizin ve mensuplarımızın sağlığı önceliklendirilmiştir.

Tüm bu değerlendirmeler ışığında Üniversitemiz Senatosu, 2020-2021 Akademik Yılı Güz Döneminde kampüsümüzde İngilizce Hazırlık Programı, Lisans ve Lisansüstü derslerinin ve sınavlarının uzaktan öğretim yöntemleriyle (tamamen çevrimiçi) sürdürülmesi ve uygulamalı saati olan dersler için akademik dönemin sonunda ek süre tanınması konusunun pandeminin seyrine göre yeniden değerlendirilmesi kararını oy birliği ile almıştır.

Pandeminin seyrine bağlı olarak 2020-2021 Akademik Yılı Bahar Dönemiyle ilgili ayrıca karar alınacak ve sizlere duyurulacaktır.

Eğitimin uzaktan öğretim yöntemleriyle sürdürüleceği bu dönemde, eğitim süreçlerimiz, eğitim ve öğretim kalitesinden ödün vermeden, ODTÜ kalitesi ve standartlarına uygun bir biçimde yürütülecektir.

Tüm kayıt işlemleri, dersler ve sınavlar çevrimiçi yürütüleceğinden sağlığınız ve güvenliğiniz için seyahat etmeniz kesinlikle önerilmemektedir. Güz dönemi için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gelmenize gerek olmamakla birlikte, kendi iradenizle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gelmek istemeniz durumunda KKTC yetkili makamları tarafından karar verilen ve ilgili makamların resmi sayfalarından duyurulan karantina kuralları ve uygulamaları doğrultusunda seyahat etmeniz gerekecektir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gelmeye karar vermeniz halinde sayfamızda da yayınlanan 2020-2021 Akademik Yılı takviminde belirtilen tarihlere bağlı olarak gelişlerinizi Ekim ayından itibaren planlamanız ilgili makamlar tarafından önerilmektedir.

Risk grubunda yer alan, kronik hastalığı, kalp rahatsızlığı olan, kanser tedavisi gören ya da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde temin etmekte güçlük çekilen ilaçları kullanan öğrencilerimizin kendi sağlıkları için özellikle bu dönemde seyahat etmemeleri gerektiğini önemle hatırlatmak istiyoruz.

Tüm bu bilgiler doğrultusunda güz dönemi için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gelmeyi tercih eden öğrencilerimiz için Kampus yurtlarımız 28 Eylül 2020 tarihinden itibaren açılacaktır. İlgili tarihlerde KKTC yetkili makamları tarafından uygulanacak karantina, PCR testi vb. tüm şartları yerine getiren ve bu gereklilikleri tamamladığını belgeleyen öğrencilerimiz Kampus yurtlarında kabul edilecektir. Yurtlar ile ilgili sorularınızı nccdormsatmetu.edu.tr adresine iletebilirsiniz.

Pandemi ile ilgili alınan kararlar ve öneriler doğrultusunda, öğrenci topluluk faaliyetleri çevrimiçi olarak yürütülecek, kütüphaneden sadece ödünç alma işlemi yapılabilecek, kafeteryalar sadece paket servisi yapacak, bilgisayar laboratuvarları kapalı olacak ve spor salonu resmi makamların izin verdiği ölçüde hizmet sunacaktır. Pandeminin seyrine bağlı olarak gerekli düzenlemeler yapılacak ve  sizlere duyurulacaktır. Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte vakalarda artış olması durumunda resmi makamlar tarafından hayata geçirilebilecek kısıtlamalar doğrultusunda Kampus giriş çıkışlarının yeniden düzenlenmesinin mümkün olabileceğini, böyle bir durumda hava ve deniz yolu ulaşımında kısıtlamalar ve sokağa çıkma yasağı gibi düzenlemeler olabileceğini de hatırlatmak isteriz.

Güz dönemi eğitim faaliyetleri ile ilgili detaylı sorularınızı nccregatmetu.edu.tr adresine iletebilirsiniz.

Her birinizin sağlık ve başarıyla tamamlayacağı bir akademik dönem diliyoruz.